Hamilelikte 21. Hafta


   Bu haftada hamileliğinizin yarını belki de yarısından çoğunu tamamladığınız için sizi tebrik ederiz. Güzel ve zorlu bir sürecin yarını bitirmiş olmak sizi epey rahatlatmalı.
Bu hafta sizde ve bebeğinizde nelerin değişim göstereceğini buyurun beraber görelim.

Bebekte:


  • Bebeğinizin kilosu yaklaşık 300  gram ve boyu da kalçasından kafasına kadar 18 cm civarında bulunuyor.
  • Bu haftadan itibaren bebeğiniz yediğiniz şeylerin tatlarını almaya başlayacaktır.
  • Bebeğinizin kol-vücut oranı doğru bir hal almış ve kıkırdak olan kemik yapısı kemiksi sert yapıyı almaya başlamıştır.
Annenin Hissettikleri:

  • Bu haftadan itibaren zorlu hamilelik dönemlerine ilk adımı atmış bulunuyorsunuz. Öyle ki bacak ve ayaklarda gün sonunda şişme görülür ve bu ödemi atması için bol bol su içmeniz önerilir.
  • Mide ekşimesi, nefes darlığı, idrar yolu enfeksiyonu, karında kaşıntı, genital bölgede kaşıntı gibi şikayetler yaşayabilirsiniz. Tüm bu şikayetlerinizi doktor kontrolü altında tutmakta fayda olduğunu unutmamalısınız.
  • Bu haftadan itibaren bel ölçünüzde farkedilir düzeyde ölçüm farklılığı olacaktır.
  • Tüm bu yaşadığınız problemler sizi üzmemeli çünkü unutmayın ki tüm bunlar sayılı günde yaşadığınız şeyler ve elbette ki geçecektir. Sizin yapmanız gereken en güzel şey bu günlerin tadını çıkarmak hatta mümkünse bolca fotoğraf çekmektir.

Sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allah'tır. O, eşini kucaklayıp sarılınca (ona yaklaşınca), eşi hafif bir yük yüklendi (hâmile kaldı). Bir müddet böyle geçti, derken yükü ağırlaştı. O vakit ikisi birden Rableri olan Allah'a şöyle dua ettiler: "Eğer bize salih bir evlat verirsen, biz muhakkak şükredenlerden olacağız."

(A'raf Suresi: 189. Ayet)



0 yorum :

Yorum Gönder