Doğacak Bebek Hayatımızı Nasıl Etkiler?


   Doğacak bebek hayatımızı nasıl etkiler konusuna tek bir cevap vermek pek mümkün değildir. Öncelikle çocuğun doğacağı aile ortamı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin çocuk, isteniliyor mu yoksa anne ya da babanın diretmesiyle mi meydana geldi? bu gibi soruların ardından çocuğun istenilen bir ailede meydana geldiğini varsayarak konuya geçelim.
   Yeni bebek yeni heyecan ve yeni duygular...
Yeni doğacak bebek her ailede belli bir süre telaşa ve yoğunluğa sebep olur. Çünkü evi çekip çeviren şahıs anne, lohusadır ve bebek tamamen annenin bakımına muhtaç durumdadır. Tüm aile yeni bebeğe konsantre olmaya çalışırken bir de eş-dost ve akrabaların yeni bebeğe hoş geldin ziyaretinde bulunmasıyla ilk günler epey yoğun ve yorucu geçer. Ancak tüm bu yoğunluğun kısa süreli bir dönem olduğu unutulmamalı ve telaşlanılmamalıdır.

   Bu dönemi daha rahat nasıl atlatabiliriz?

Öneriler

  • Doğum öncesi ev temizliği ve yemek konusu ayarlanmalı anneye ev sorumluluğu bir süre yüklenmemelidir.
  • Bebek dünyaya gelmeden önce çeşitli planlar yapılmış olsa da bebeğin gelişiyle tüm bu planlar alt üst olacaktır. Bu yüzden aile içi sorumluluklar paylaşılmalı ve baba, anneye bu dönemde çokça yardımcı olmaya çalışmalıdır. 
  • Çocuk oldu diye anne ve baba birbirini imal etmemeli baş başa zaman geçirmeye özen göstermelidir. 
  • Çocuğun ihtiyaçları önemli olduğu kadar sizin de ihtiyaçlarınızın önemli olduğunu unutmamalısınız.
  • Bu dönemin daha kolay atlatılabilmesi için aile büyüklerinden yardım alınmalı ve özellikle annenin lohusalık dönemini daha rahat geçirmesine yardımcı olacak kişilerden yardım istenmelidir.
  • Çalışan annein çocukla arasındaki bağın oluşması için bu dönemde işten bir süreliğine izin alınmalıdır.
  • Özellikle babanın lohusalık dönemiyle ilgili bilgilendirilmesi gerekir.


 “Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anne babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa sakın onlara ‘öf’ bile deme. Onları azarlama, onlara tatlı ve güzel söz söyle. Onlara acıyarak alçak gönüllülük kanatlarını ger ve, ‘Rabbim, küçükken beni büyüttükleri gibi sen de onlara merhamet et’ de” (İsra 17/23-24)

0 yorum :

Yorum Gönder